Навесні та влітку ризик підхопити кишкову інфекцію зростає на 20%.

Це пов'язано із тим, що порушуються правила приготування їжі і правила зберігання продуктів. Повідомила в. о. начальника Держсанепідслужби в Дніпропетровській області Неля Салькова під час прес-конференції.

«У Дніпропетровській області за підсумками 2015 року зареєстровано 7,8 тис. випадків захворювання на гострі кишкові інфекції, серед яких 72% – діти», – сказала Неля Салькова.

Вона також зазначила, що найбільші показники захворюваності в регіоні було зафіксовано в Орджонікідзе, Дніпродзержинську, Павлограді, а також у Царичанському, Верхньодніпровському і Нікопольському районах Дніпропетровської області.

Основними симптоми захворювання є температура, нудота, пронос, блювота.