Сьогодні, на жаль, кіоски з шаурмою працюють практично без документів.

Повідомив в.о. начальника Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів Дніпропетровської області Андрій Кондратьєв під час прес-конференції в ІА «Мост-Днепр».

Такий висновок зробили після перевірки точки громадського харчування, де 15 людей отруїлись щаурмою.

Матеріал за темою: У Дніпрі масове отруєння шаурмою

«Результати перевірки плачевні. Легше сказати, що там було в порядку, ніж навпаки. Продавці-кухарі працювали без санкнижок, не пройшли медогляди. Маркування на продукції відсутнє, походження інгредієнтів невідомо. За матеріалами епідрозслідування нами підготовлені документи в прокуратуру. Готується позовна заява в суд, оскільки призупинення роботи подібних об'єктів можливо тільки через суд. Також ми готуємо розпорядження міської влади, щоб було розглянуто питання про можливість приготування їжі в подібних кіосках, які навіть не підключені до каналізації і водопостачання. Це не в які рамки не входить, що люди платять свої здоров'ям за чиєсь бажання збагатитися », – сказав Андрій Кондратьєв.

Він також розповів , в яких випадках можливі позапланові перевірки кіосків, які займаються приготуванням і продажем шаурми.

«Позапланова перевірка можлива, якщо є рішення суду або скарги споживачів. Щоб людям поскаржитися, потрібно знати дані суб'єкта господарювання. У випадку з кіоском на ж / м Тополя-1, де отруїлися 15 осіб, ми насилу змогли дізнатися, хто його власник. Звичайній людині це зробити практично неможливо. Тільки за останній тиждень до нас надійшло 20 скарг від жителів Дніпра щодо роботи подібних кіосків. Проте, люди продовжують купувати шаурму, піддаючи ризику своє здоров'я », – сказав Андрій Кондратьєв.

У кіосках швидкого приготування їжі споживач має право вимагати посвідчення на сировину і документи про проходження медогляду працівниками, які готують їжу.

Юридические услуги