З 20 вересня 2019 року почнуть діяти нові правила контролю за безпекою харчування в навчальних закладах. 

Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.

Зокрема, важливим нововведенням для операторів, що надають послуги харчування, стане введення системи НАССР.

Відзначається, що нові правила передбачені Законом «Про основні принципи та вимоги до безпеки та якості харчових продуктів», який вступив в силу 20 вересня 2015 року.
Окрім системи НАССР, за новими правилами підприємства, що надають послуги харчування в навчальних закладах, повинні внесені до Державного реєстру потужностей операторів ринку, а також назвати своїх постачальників харчових продуктів.

Довідково

HACCP — система аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок. Система НАССР є науково обґрунтованою, що дозволяє гарантувати виробництво безпечної продукції шляхом ідентифікації й контролю небезпечних чинників.