58-річна мешканка Кривого Рогу вживала рибу, котру засолювала в домашніх умовах   

За повідомленням ГУ Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області 11 вересня жінка вживала засолений лящ з ікрою, не патраний, власного приготування. Вона готувала рибу вдома самостійно з порушенням технології приготування (без попереднього патрання та ретельного промивання). Погіршення стану здоров’я відчула 12 вересня - нудота, блювота, сухість в ротовій порожнині, подвоєння в очах, загальна слабкість.

За медичною допомогою жінка звернулася лише через три дні. У тяжкому стані її госпіталізували, проте, врятувати життя хворої не вдалося. Жінка померла у приймальному відділенні.

Ботулізм – смертельно небезпечна інфекційна хвороба. Її збудник може «ховатися» в будь-яких продуктах, що не пройшли достатню термічну обробку, зберігалися в неналежних умовах чи неправильно перевозилися. Найбільш небезпечні серед них: в’ялена, копчена, солона або консервована риба, м'ясні та грибні консерви, особливо домашнього виробництва, копчене м’ясо