За життя дитини лікарі боролися 5 днів
21 жовтня у Широківському районі 8-річна дівчинка отруїлася консервованими грибами. Мати дівчинки також отруїлася, вона жива.
Про отруєння дитини повідомляє лікар з гігієни харчування відділу безпеки харчових продуктів та ветеринарної медицини Криворізького міського управління ГУ Держпродспоживслужби у Дніпропетровській області Тетяна Семенова.
Гриби були зібрані у місцевій лісопосадці та приготовані вдома. Попередньо, у страву випадково потрапила бліда поганка. Як зазначила Семенова, цей гриб містить токсини, які не руйнуються під час обробки будь-якими способами.
Тетяна Семенова нагадала, кому не варто вживати гриби і що робити, якщо ви запідозрили у себе ознаки отруєння:
людям із захворюваннями ШКТ дуже шкодить хітин, який міститься у грибах. Їм варто утриматися від страв з грибами.
Не рекомендується вживати гриби маленьким дітям та людям похилого віку.
Перші симптоми отруєння проявляються через 6-15 годин. Це нудота, блювання, слабкість, біль, запаморочення, діарея. Якщо вчасно не звернутися за медичною допомогою, незабаром настає 2 тяжка фаза отруєння: токсини потрапляють у життєво важливі органи та спричиняють руйнування клітин.
У разі отруєння необхідно терміново промити шлунок та викликати "швидку". Врятувати ваше життя зможуть лише кваліфіковані спеціалісти.